Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Autentické Kung Pao láká svou chutí. Připravte si doma pikantní čínskou klasiku

Autentické Kung Pao láká svou chutí. Připravte si doma pikantní čínskou klasiku

22.8.2024 - AndreaP.

Kung Pao je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších pokrmů čínské kuchyně. Tento pikantní pokrm kombinuje křehké kousky kuřecího masa, křupavé arašídy a výraznou chuť pepře a sušených chilli papriček.  Kung Pao je známé svou vyváženou kombinací sladkých, slaných a pálivých chutí, které dohromady vytvářejí nezapomenutelný gastronomický zážitek. A my si dnes ukážeme, jak si tento exotický, a přesto nesmírně jednoduchý recept připravit doma v české kuchyni.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1/2 kg kuřecího masa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky glutasolu (nemusí být)
  • 2-3 lžíce solamylu
  • 1 dcl sojové omáčky
  • olej
  • 2-3 hrsti arašídů nebo nasekaných mandlí
  • 1 malá chilli paprička nebo 1 česnek (dle chuti)


Maso nakrájíme na proužky, promícháme v míse s polovinou sojové omáčky, pepřem, solí, zázvorem, solamylem, glutasolem.

Necháme marinovat v chladničce cca 1/2 hodiny (čím déle, tím lépe).
 
Na pánvičce zahřejeme olej (cca 4-5 lžic), pokud chceme jídlo pikantní, přidáme 1 rozdrobenou čili papričku nebo nakrájený česnek a pochopitelně naložené maso. 
 
Potom přidáme arašídy a opékáme dále asi 3 minuty. Nakonec přidáme zbývající sojovou omáčku, maso zhnědne do finální podoby a je hotovo.
 
Podáváme s rýží.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz