Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Kořeněné brambory: Lahodná příloha, která dodá pokrmu šmrnc

Kořeněné brambory: Lahodná příloha, která dodá pokrmu šmrnc

14.8.2024 - AndreaP.

Brambory jsou bezesporu nejčastější a nejoblíbenější přílohou vůbec. Pokud hledáte způsob, jak si je připravit zase trošku jinak, oživit je, pak nejlepší volbou je koření. Díky němu se totiž nabízí nekonečné množství možností kombinací. Ať už je pak podáváte k masu, k zelenině, nebo si je vychutnáváte jen tak samotné. vždy budou dokonalé. V tomto receptu se nelekejte dlouhého seznamu ingrediencí, jedná se zejména o zmíněné koření, které si v případě potřeby můžete i upravit/pozměnit dle vlastní chuti.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 500 g brambor
  • 120 g másla
  • 1 lžička chilli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky koření kari
  • 1 lžička kmínu
  • 4 lžíce jogurtu
  • 1 lžička práškového cukru
  • 1/4 lžičky tlučeného kardamonu
  • 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého nového koření
  • 1/4 lžičky skořice
  • sůl

V jogurtu rozmícháme chilli, pepř, zázvor a koření kari.

Uvaříme brambory ve slupce do poloměkka. Oloupeme je, nakrájíme na kolečka a pomažeme jogurtovou směsí.

Na másle upražíme kmín a vložíme k němu brambory, cukr a sůl. Mírně podlejeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

Hotové posypeme směsí kardamonu, hřebíčku, nového koření a skořice.

Ihned podáváme. 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz