Pokud hledáte zdravou a chutnou alternativu k masovým jídlům, které vás v letním období přece jen až tak nelákají, tento recept na brambory s houbovou omáčkou je skvělou volbou. Je velice jednoduchý na přípravu, nezabere vám moc času a navíc získáte příjemnou chuťovou kombinaci nových svěžích brambor a aromatických hub. Že nemáte na talíři maso si ani neuvědomíte.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 kg nových brambor
- sůl
- 500 g hlívy ústřičné nebo žampionů
- svazek mladé cibulky
- 200 g menších rajčat
- 2 lžíce másla
- 1/4 l smetany
- 1/2 lžičky hořčice
- mletý pepř
- zelená petrželka
Brambory uvaříme v osolené vodě asi 20 minut.
Mezitím očistěte houby, odstraňte veškeré nečistoty a vyperte je ve studené vodě. Pak je pokrájejte na pravidelné kousky.
Rajčata očistěte, omyjte a rozkrájejte podle velikosti na půlky nebo čtvrtky. Svazek mladé cibulky dobře operte a pokrájejte na menší kousky.
Na větší pánvi rozehřejte máslo, osmahněte na něm krátce kousky hub a cibulky. Pak přidejte nakrájená rajčata a krátce prohřejte. Dochuťte solí a mletým pepřem. Hotovou směs vyjměte z pánve a dejte stranou.
Vidličkou rozšlehejte hořčici se smetanou a vlijte na pánev. Nechte krátce povařit. Do vzniklé omáčky přidejte připravenou zeleninu s houbami, prohřejte a případně ještě dochuťte solí a pepřem.
Uvařené brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a na talířích přelijte připravenou houbovou omáčkou.
Vaše názory
Děkuji za Váš recept na brambory s houbovou omáčkou Občas je obměna jídelníčku o neobvyklá jídla a povzbudí chuť k jídlu vyzkouším. Google
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.