Léto je v plném proudu a s ním je tady i sezóna čerstvé zeleniny. Pokud hledáte lehký a chutný recept, který je ideální i pro tropické letní dny, pak vyzkoušejte tyto cuketové karbanátky. Jsou nejen vláčné a křupavé, ale také téměř bez kalorií a zároveň jsou skvělou volbou pro ty, kdo si chtějí odpočinout od masa. Jejich výhodou je také to, že jsou rychlé na přípravu a podávat je lze s různými přílohami, a to nejen bramborami, ale také s různými lehkými saláty či jogurtovými dipy.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1 hermelín
- 250 g mladé cukety
- 2 nakrájené jarní cibulky
- 3 lžíce vloček
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 stroužky utřeného česneku
- 1 vejce
- majoránka
- sůl
- pepř
V tomto receptu je důležité použít mladou cuketu, jelikož jí použijeme i se slupkou. Cuketu tedy omyjeme a nastrouháme na struhadle na hrubo. Osolíme, smícháme s vločkami a necháme zhruba 20 minut odležet. Poté směs zkontroluje, pokud v ní bude přebytečná voda, vymačkáme ji.
Hermelín nastrouháme nahrubo a spolu s rozšlehaným vejcem, kořením, česnekem a cibulkou přidáme k cuketě. Promícháme a zahustíme moukou. Vypracujeme směs v těsto, ze kterého lze tvořit malé karbenátky. V případě potřeby na zahuštění ještě použijeme strouhanku.
Vytvarujeme ze směsi stejně velké karbenátky, které obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran.
Vaše názory
Děkuji za váš recept na Cuketové karbanátky s hermelínem Někdy je dobrý nápad změnit jídelníček a povzbudí chuť k jídlu, který jste dal. [url=https://www.google.com/]Google[/url]
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.