Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Objevte kouzlo succotash aneb lahodná kombinace kukuřice a fazolí

Objevte kouzlo succotash aneb lahodná kombinace kukuřice a fazolí

12.7.2024 - AndreaP.

Succotash je tradiční americký pokrm, který má své kořeny v kuchyni domorodých indiánů. Oblíbený byl zejména mezi osadníky během koloniálné éry a jeho popularita se rozířila nejvíce na jihu. Succotash je známý svou jednoduchostí a výživností. Základními ingrediencemi jsou kukuřice a fazole, které se často doplňují o další zeleninu, jako je paprika a cibule, někdy také slaninou pro bohatší chuť.  Připravit tento pokrm je přitom snadné a rychlé, což z něj činí ideální přílohu k různým hlavním jídlům. Je to také skvělý způsob, jak do jídelníčků zařadit více luštěnin a zeleniny.

(fotografie: https://depositphotos.com/cz)

Potřebujeme:

  • 200 g kukuřičných zrn
  • 100 g uvařených fazolí (nejlépe malé černé nebo fialové - barevné to láká oko)
  • sůl
  • pepř
  • rostlinný olej

Kukuřici a fazole podlejeme s malinkatým množstvím vody, osolíme, opepříme, přidáme rostlinný olej a jen krátce podusíme pod pokličkou, aby bylo jen minimální množství šťávy v pokrmu.

Ti, co rádi pálivé můžou nakonec přidat jednu červenou nadrobno nasekanou feferonku. Na závěr můžeme posypat čerstvě nasekanými bylinkami (petržel, pažitka...).

Krom toho, že se jedná o výbornou přílohou, tak našim tajným tipem je to, že succotash výborně chutná s česnekovou topinkou. Když k tomu přidáte vychlazené pivo, nemá toto jídlo konkurenci. 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz