Cuketová sezóna se pomalu začíná rozjíždět a již velmi brzy začneme řešit každoroční svízelnou otázku, co z nich ještě udělat. Existuje jistě mnoho způsobů, jak cukety zpracovat, přičemž mnoho variant úprav jsme si již zde v receptech v průběhu času ukázali a v historii je dohledáte. A také dnes bude cuketa naší hlavní surovinou. Představíme vám recept na geniální jídlo, které je hotovo doslova za patnáct minut a prima oběd bude na stole. Smažená cuketa v kefírovém těstíčku vás jistě překvapí svou chutí.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 střední cuketu
- 2 vejce
- 300 ml kefíru
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- cca 4 lžíce hladké mouky
- olej na smažení
Cuketu omyjte, oloupejte a nakrájejte na kolečka o síle 1 cm. Pokuste se z nich vymačkat přebytečnou vodu. Osolte, opepřete, potřete česnekem a nechejte odležet.
Mezitím si rozšlehejte vejce, přidejte sůl, pepř a kefír, prošlehejte. Zahustěte moukou tak, aby vám vzniklo hustější těstíčko.
Kolečka cukety do těstíčka ponořte, až se celá obalí, a na rozpáleném oleji ihned osmažte z obou stran dozlatova.
Podávejte s brambory a zeleninovým salátem.
Vaše názory
Děkuji za váš recept na smaženou cuketu v kefírovém prášku Někdy je dobrý nápad změnit jídelníček a povzbudí to chuť k jídlu. https://www.google.com/
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.