Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Nejoblíbenější rybou na grilu je makrela. Připravte si její pikantní verzi

Nejoblíbenější rybou na grilu je makrela. Připravte si její pikantní verzi

29.6.2024 - AndreaP.

Makrela je zcela jistě nejčastěji připravovanou rybou nejen u nás, ale také ve světě. Má dvě zásadní výhody. Je tučná, takže se snižuje riziko, že jí pečením či grilováním vysušíte, a je cenově dostupná. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 4 makrely
  • 4 stroužky česneku
  • 1 feferonka
  • hrstka zelené petrželky
  • 1 lžička tlučeného kmínu
  • 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku
  • 4 lžíce másla
  • citronová šťáva
  • sůl

Rozemeleme česnek a feferonku, nasekáme petrželku a pečlivě je rozetřeme se všemi přísadami kromě ryb.

Ty pěkně očistíme a pak je naplníme kořenící směsí a trochu potřeme i zevně.

Každou makrelu zabalíme do alobalu a v troubě pečeme na cca 180 stupňů necelou půlhodinu. V této roční době vyměníme trouby za gril na zahrádce :-) 

Při rozbalování dbáme, aby nám neutekla šťáva.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz