Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Pikantní fazole s hlívou ústřičnou

Pikantní fazole s hlívou ústřičnou

28.6.2024 - AndreaP.

Léto je ideální čas na lehká a chutná jídla, která nás osvěží a dodají energii. Pokud hledáte jídlo, které je nejen zdravé, ale také plné výrazných chutí, pak jsou tyto pikantní fazole s hlívou ústřičnou tou správnou volbou. Jemná chuť fazolí s pikantností chilli a aromatickou hlívou ústřičnou jsou totiž přesně ta správná kombinace, která potěší . Navíc je tento pokrm snadný na přípravu a ideální pro letní obědy nebo večeře na zahradě. Pojďme se tedy pustit do vaření a vychutnat si tento skvělý pokrm. 

(fotografie: https://depositphotos.com/cz/)

Potřebujeme:

  • 1 konzerva červených fazolí ve sladko-slaném nálevu
  • 1 lžíce chilli omáčky (či jiné ostré omáčky dle vlastního výběru)
  • 6 středně velkých hlaviček hlívy ústřičné
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce oleje

 

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hlívu opláchneme a nakrájíme na tenké proužky.

Na pánvi na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.

Přidáme nakrájenou hlívu, malinko podlijeme vodou a dusíme zhruba deset minut, aby měla hlíva možnost změknout.

Pak přidáme konzervu červených fazolí, chilli (či jinou ostrou omáčku), zamícháme a podle potřeby ještě dolijeme trošku vody. Dusíme dalších zhruba 10 minut.

Nakonec dle chuti přidáme sůl a pepř.

Podáváme s chlebem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz