Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Lahodné pivovarské vepřové: Recept z české kuchyně

Lahodné pivovarské vepřové: Recept z české kuchyně

24.6.2024 - AndreaP.

Pivovarské vepřové je tradiční české jídlo, které spojuje dvě oblíbené ingredience, a sice šťavnaté vepřové maso a lahodné pivo. Tyto vepřové kostky jsou nejen chutné, ale také snadné na přípravu, což z nich činí perfektní volbu pro rodinné obědy nebo večeře s přáteli.

(ilustrační fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 750 g vepřového masa
  • 3 lžíce oleje
  • 7 lžic kečupu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • 2 pórky
  • 1 dl dvanáctisupňového piva
  • sůl
  • pepř

 

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.

V kastrole rozehřejeme tuk, vhodíme připravené maso a za stálého míchání ho opékáme. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kečup a podlijeme pivem.

Dusíme asi 15 minut a přidáme na plátky nakrájený pórek a ještě chvíli dusíme. Nakonec  v případě potřeby ještě dochutíme solí a kořením.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz