Indické lečo je jedno z nejbarvitějších a nejchutnějších darů indické kuchyně. Tato pikantní směs zeleniny a koření je nejen chuťovou pochoutkou, ale také pohlazením pro oči, jelikož talíř hýří barvami. A je to bezesporu také důkaz toho, že není třeba maso, aby člověk připravil dokonale výživné a syté jídlo. Ať už se jedná o rychlý oběd či večeři, indické lečo je zejména v letním období plném zeleniny tou správnou volbou.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 250 g rajčat
- 250 g paprikových lusků
- 200 g lilku
- 1 cibule
- 1 lžíce koření kari
- 1/2 lžičky chilli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 lžička horkého koření
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky skořice
- 3 lžičky másla
- sůl
Možná vás v seznamu surovin zaujala položka horké koření, a marně přemýšlíte, co to vlastně je. Nebojte se, jedná se o kořenící směs, kterou jsme si už zde představili. Jak si jí doma vyrobit se dozvíte v článku Domácí kořenící směsi jsou ty nejlepší. Utlučte si vlastní horké koření!
A teď už k samotné přípravě receptu. Základem je očištěná zelenina, takže si jí nejprve připravíme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papriky očistíme a nakrájíme, stejně tak lilek a rajčata.
Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, až začne zlátnout, přidáme nakrájené paprikové lusky, lilek a rajčata, osolíme a dochutíme vším kořením kromě horkého.
Podusíme, podlejeme mírně vodou a opět dusíme pod pokličkou až doměkka.
Když je lečo hotové, poprášíme je horkým kořením a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.