Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kachna v medovém objetí. Ideální nejen pro slavnostní příležitost, ale také pro nedělní oběd

Kachna v medovém objetí. Ideální nejen pro slavnostní příležitost, ale také pro nedělní oběd

10.6.2024 - AndreaP.

Kachna na medu je skvělým příkladem toho, jak tradiční české pokrmy mohou být obohaceny o netradiční suroviny.  Tento recept kombinuje bohatou chuť kachního masa s jemnou sladkostí medu, což dohromady způsobuje skvělý chuťový kontrast. Je to recept ideální nejen pro slavnostní příležitost, ale také pro nedělní oběd.

                                           (fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1 kachna
  • 1 hrnek drůbežího vývaru
  • 3 lžíce medu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • sůl
  • 2 lžíce dezertního vína
  • 2 lžíce sójové omáčky

 

Očištěnou kachnu osolíme, přendáme do pekáče, mírně podlijeme vývarem a přikryté pečeme v pekáči asi hodinu.

Následně přidáme sójovou omáčku, dezertní víno a mletý zázvor. Opět přikryjeme poklicí, pečeme do změknutí masa, v mezičase stále podléváme. Když je kachna skoro měkká, odkryjeme, přidáme tekutý med a dopečeme.

Na talíři poté maso šťávou přelijeme.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz