Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřové na kari. Pikantní pochoutka plná kořeněné chuti

Vepřové na kari. Pikantní pochoutka plná kořeněné chuti

9.6.2024 - AndreaP.

Vepřové maso na kari je klasikou, která osloví každého milovníka pikantních chutí. Tento recept kombinuje šťavnaté vepřové maso s bohatou paletou koření, kdy každé přidá do tohoto pokrmu svou jedinečnou chuť. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 500 g libového vepřového masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 60 g másla
  • 1 lžíce octa
  • 3 lžičky kari
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička mletého pepře
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • 1/2 lžičky tlučeného kmínu
  • zázvor
  • skořice
  • 1 feferonka
  • cukr

 

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky.

Na másle osmažíme nasekanou cibulku, přidáme utřený česnek, ocet a citrónovou šťávu a pražíme. Po chvilce přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Osolíme a okořeníme, podle chuti můžeme i přisladit, podlijeme a přikryjeme pokličkou. Přendáme do vyhřáté trouby, kde dusíme do měkka. 

Podáváme s rýží. 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz