Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Marinované kuře ve sladkokyselém nálevu se zeleninou

Marinované kuře ve sladkokyselém nálevu se zeleninou

3.6.2024 - AndreaP.

Kuřecí maso je velmi rychlé na přípravu, jeho nevýhoda je ale ta, že je chuťově nevýrazné. Proto se velmi často používají marinády k jeho vylepšení. A my si právě takový recept, ve kterém je marináda použita, ukážeme. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • kuřecí prsa 
  • sladkokyselá marináda (recept níže)
  • 1/2 papriky
  • 1/3 cukety
  • brokolice
  • 3-4 chřesty
  • 1/4 fenyklu
  • 1 mrkev
  • 1/2 cibule
  • olej na smažení

 

Kuřecí maso nakrájíme na proužky, vložíme do připravené marinády a necháme odležet do druhého dne.

Pak maso orestujeme v pánvi s vysokými okraji (wok) doměkka. Maso vyjmeme a ve stejné pánvi orestujeme veškerou nakrájenou zeleninu. Vložíme maso zpět a ještě několik minut prohřejeme.

Podáváme s čínskými nudlemi, s kuskusem nebo s rýží. Sladká chilli omáčka chutná k pokrmu znamenitě.

Sladkokyselá marináda:

  • 2 polévkové lžíce tekutého medu
  • 2 polévkové lžíce vinného octa
  • 2 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 2 stroužky česnek jemně nakrájet
  • 1 čajová lžička čerstvého jemně nasekaného zázvoru

Vše smíchat dohromady.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz