Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Rybí karbenátky se sýrem. Za málo peněz skvělá hostina

Rybí karbenátky se sýrem. Za málo peněz skvělá hostina

18.5.2024 - AndreaP.

Karbenátky jsou oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách, jelikož jejích příprava je snadná, rychlá a finančně relativně nenáročná. Milují je jak děti, tak dospělí. Připravují se v masové, ale i v zeleninové či luštěninové formě. My si dnes ukážeme, jak si připravit takové karbenátky z rybího filé. Je to také dobrý způsob, jak do dětí nenápadně propašovat rybí maso. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 500 g rybího filé
  • 100 g strouhaného sýru
  • 1 vejce
  • 2 starší housky
  • šťávu z citrónu
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  • petržel

 

Na obalení:

  • 2 vejce
  • strouhanka

 

 

Zmrazené rybí filé dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme rozmrazit. Až maso povolí, vyndáme jej a necháme na sítku řádně okapat. Přendáme do mísy,  vidličkou rozmělníme a pokapeme citrónovou šťávou.

V mléce, ve kterém jsme měli filé, si mezitím namočíme staré housky. Vymačkáme je a přidáme ke směsi filé.

Dále přidáme strouhaný sýr, vejce, nasekanou petržel, osolíme a opepříme. Vše smícháme dohromady v kompaktní hmotu.

Poté vytvarujeme bochánky, které obalíme nejprve v rozšlehaném vejci a následně ve strouhance.

Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran. 

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz