Rozhuda je jednoduchá a přitom velice chutná pomazánka z tvarohu a pažitky. Jedná se o staročeský recept, jeho oblíbenost se ale přenesla až do současnosti. Je to výborná tvarohová pomazánka na chleba, pečivo či na jednohubky. Poslouží jako rychlá a zdravá svačina pro děti, chutná také jako dip k pečeným bramborám nebo bramborám na loupačku.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 250 g polotučného tvarohu v alobalu
- 1-2 lžíce zakysané smetany
- 50 g změklého másla
- 1 lžíce čerstvě nasekané pažitky
- mletý pepř
- sůl
Máslo si včas vyndejte z lednice, aby mělo pokojovou teplotu.
Pažitku nasekejte najemno. Změklé máslo nejprve umíchejte s trochou smetany a tvarohu. Po chvíli přidejte zbytek smetany, tvarohu a řádně promíchejte, vyšlehejte do jemné hmoty.
Dle chuti přidejte sůl a pepř a nakonec vmíchejte pažitku.
Náš tip: Domácí pomazánka je pochopitelně nejlepší na doma upečeném chlebu. Jak na něj? Vyzkoušejte domácí chléb jen ze čtyř surovin.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste nebo zaregistrujte)