Každému z nás se občas stane, že mu doma zbyde chléb, který už k samotné konzumaci příliš neláká, neb je tvrdý. Málokomu z nás se jej ale chce vyhodit, neb při dnešních cenách potravin je to doslova plýtvání. Často se tak stane, že první variantou, která nás napadne při přemýšlení, jak daný chléb spotřebovat, je to, že uděláme chleba ve vajíčku. Pokrm je to velmi dobrý, oblíbený a rychlý, ale i ten nejlepší pokrm se po čase přejí. A tak je dobré mít tzv. eso v rukávu. A proto vám dnes ukážeme další možnost, co s takovým chlebem, a sice si připravíme chlebové muffiny se zakysanou smetanou.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 5 krajíců starého chleba
- 2 hrnky zakysané smetany
- 3 stroužky česneku
- 4 celé vejce
- 250 g mozzarelly
- podle chuti sůl a koření
Nejprve chléb nakrájejte na menší kousky.
V míse rozšlehejte vejce, přidejte smetanu, česnek, mozzarelu, sůl, případně koření a nakonec vmíchejte nakrájený chléb.
Připravte si formy na muffiny, lehce je vytřete máslem či olejem a navrstvěte připravenou směs.
Pečte v předem vyhřáté troubě při 200 stupních asi 15 minut.
Pokud si tento recept chcete ještě vylepšit, můžete do těsta přidat i další suroviny, například, rajčata, špenát či kousky slaniny.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.