Švýcarská sýrová polévka je lahodný pokrm, který vás nejen zahřeje, ale rozhodně potěší chuťové pohárky. Tato tradiční švýcarská specialita totiž spojuje výraznou chuť sýra s hladivostí vývaru. Připravte se na pohodovou kulinářskou cestu do Alp!
(fotografie: Freepik)
- 4 plátky slaniny
- 1 l kuřecího vývaru
- 225 g sýra Ementál
- 225 g kousků tvrdého toustového chleba (strouhanka)
- 300 ml suchého bílého vína
- 2 lžíce sekané petrželky
- 2 lžíce sekané pažitky
- sůl
Cibuli nakrájejte na malé kostičky. Osmahněte slaninu, přidejte cibuli a smažte až je slanina křupavá a cibule dozlatova. Vyndejte z pánve a uchovejte teplé.
Mezitím uveďte kuřecí vývar do varu.
Nastrouhejte Eidam a dejte do vyhřáté polévkové mísy spolu s kousky tvrdého toustového chleba (strouhanka). Přelijte vařícím vývarem a nechte stát 3 minuty, občas zamíchejte. Strouhanka se má rozložit a sýr rozpustit.
Vmíchejte víno, bylinky a sůl. Podávejte posypané slaninou s cibulí a servírujte okamžitě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.