Máme tady pátek, před námi je víkend, který je tradičně spojen s nějakým tím větším hodováním, jelikož je více prostoru nejen pro vaření, ale také pro scházení se s rodinou u jednoho stolu. A tak využijeme ještě poslední pracovní den tohoto týdne a uděláme si bezmasý den. Klasiku v podobě zapečených brambor zná asi většina z nás, a my si je dnes uděláme s lahodnými rajčaty. Recept jednoduchý, rychlý a sytý.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 600 g vařených brambor
- 300 g rajčat
- 1 lžíce sekané petrželky
- 150 g másla
- sůl
- mletý pepř
- několik lístků bazalky
- tuk na vymaštění
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Stejně tak rajčata, oloupeme slupku a nakrájíme je.
Ohnivzdornou misku vymastíme tukem a vložíme do ní nakrájené brambory, osolíme je, opepříme, posypeme petrželovou natí a bazalkou a pokapeme rozpuštěným máslem. Na to položíme vrstvu rajčat, kterou opět opepříme a trochu posolíme. Jednotlivé vrstvy takto střídáme at do spotřebování všech surovin.
Zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.