Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník

Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník

24.4.2024 - AndreaP.

Jak se všeobecně ví, muži dokážou v kuchyni leckdy kouzlit, ne nadarmo je většina šéfkuchařů mužského rodu. A právě dnešní recept, který přinášíme, je z kategorie "dnes vaří muž", kdy ho ponecháváme téměř v původním znění tak, jak ho zaslal jeden z našich čtenářů. Jedná se o pochoutku z kuřecího masa, která jistě potěší všechny milovníky fast foodu KFC, jelikož se jedná o pokrm tolik diskutovaný, milovaný a nenáviděný zároveň. Jedno je jisté, doma připravený bude určitě výborný. A rozhodně si nezapomeňte připravit i salát Coleslaw!

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme přibližně 0,5 kg kuřecích řízků, které pečlivě odblaníme a vyjmeme případné vazy a zbytky šlach a nakrájíme na přibližně stejné kousky. Tyto kousky masa vložíme do misky, osolíme, posypeme trochou sladké papriky a rozpustíme si cca 80-100 g čerstvého másla, kdy toto rozpuštěné máslo vlijeme do připravených kousků masa, celé to promícháme a necháme odležet.

Mezitím si připravíme směs na obalení. Tu vytvoříme přibližně ze 100 g kukuřičných lupínků (obyčejné, neslazené), které rozdrtíme na malé kousky, přidáme dvě polévkové lžíce strouhanky (ta může být i hrubší), dvě kávové lžičky škrobu (Solamyl), dále doplníme buď přímo kurkumu (dvě, tři špetky..) anebo směs kari koření (také dvě až tři špetky) podle toho, jak moc to chcete mít voňavé, a také do toho patří špetka chilli, aby to mělo říz a šmak. Lze přidat i sladkou papriku, komu to nevadí, tak může trochu víc podráždit chuťové buňky špetkou glutasolu - ale opatrně, protože se potom může "přerazit" chuť samotného masa v obalu.

Nyní je možno začít obalovat kousky masa v připravené směsi (pokud máslo mezi kousky masa stihlo ztuhnout, je lépe vše mírně ohřát, aby bylo máslo tekuté) a každý kousek po pečlivém obalení odložíme někam na pracovní plochu nebo na talíř tak, aby se kusy vzájemně nedotýkaly. Obalené kousky potom můžeme smažit buď na pánvi v silné vrstvě tuku (měly by být ponořené) nebo ve fritéze anebo to jde udělat i v troubě na 200°C, ale v tom případě je to nutné hodně hlídat. Tuk je potřeba udržovat čistý a bez zpečených zbytků obalu, pokud smažíme navíckrát. Kousky masa smažíme dorůžova.

Jako přílohu lze servírovat buď brambory, hranolky, případně americké brambory.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.