Typicky chlapské jídlo. Velmi často podáváné v hospodách jako taková rychlovka. Nejlepší "přílohou" je pivo. Ano, řeč není o ničem jiném, než o tlačence. Tlačenka je masný výrobek z vepřového, případně drubežího masa. Je to typický produkt zabíjaček. Dneska si zkusíme starý letitý recept na tlačenkový salát. Nechte si chutnat.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 150 g tmavé tlačenky
- 150 g světlé tlačenky
- 300 g měkkého salámu
- 2 středně velké cibule
- 7 lžic oleje
- 4 lžíce vinného octa
- sůl
- drcený pepř
Oba druhy tlačenek i salám oloupáme a nakrájíme na tenké nudličky. Rovněž cibuli oloupáme, tuto nakrájíme na tenké plátky. Vše řádně promícháme.
Z octa, oleje a 4 lžic vody připravíme salátovou zálivku, kterou osolíme a mírně opepříme. Nalijeme na tlačenku se salámem a cibulí, promícháme, přikryjeme alobalem a necháme v ledničce 24 hodin uležet.
Těsně před podáváním salát dle potřeby ještě dochutíme (kdo chce mít více kyselý-přidá ocet, kdo více ostrý - přidá nahrubo drcený pepř). Opět zamícháme a servírujeme.
Podáváme s pečivem a nezapomeneme na pivo.
Tip : pokud nemáte vinný ocet, nahraďte klasickým octem mírně naředěným vodou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.