Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Hajducká polévka - jednoduchost a autentičnost venkovské kuchyně

Hajducká polévka - jednoduchost a autentičnost venkovské kuchyně

21.3.2024 - AndreaP.

Tato polévka je ideální pokrm, když nemáme moc času ani věcí ve špízi. Přesto je plná chutí a krásnou ukázkou toho, jak nás zpět přivést k jednoduchosti a autentičnosti venkovské kuchyně.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 250 g brambor
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 nožička uzené klobásy
  • 1 rohlík
  • petrželová nať
  • sůl

 

Na sádle osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme tenké plátky brambor rozkrájené na půlměsíčky a mletou papriku. Chvíli společně osmahneme, mírně podlejeme, osolíme a dusíme 10 minut.

Přidáme nakrájený rohlík a vaříme, až brambory změknou a rohlík polévku zahustí.

Poté polévku prolisujeme a doplníme vodou nebo vývarem na požadovanou hustotu. Přidáme tence nakrájená kolečka klobásy a sekanou petrželovou nať, dochutíme a podáváme.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz