Jak všichni víme, ryby patří na náš stůl, jelikož jsou pro zdraví nezbytné. Přesto i nadále velmi mnoho lidí do jídelníčku zařazuje ryby naprosto výjimečně. Je třeba to změnit. Proto si dnes ukážeme velmi jednoduchý recept, příprava zabere minimum času a také upotřebíme velmi málo surovin. A pro své zdraví takto uděláme mnoho.
(fotografie Freepik)
Potřebujeme
- filet z čerstvého lososa případně celá ryba – losos, mořský vlk…
- hrubá sůl (na 200 g ryby dáme 500 g soli)
- rozmarýn
Velkou porci hrubé soli lehce pokropíme vodou, na rybu položíme větvičku rozmarýnu a zasypeme lehce namočenou hrubou solí. Pořádně uplácáme, aby vznikla po pečení celistvá krusta. Rybu dáme do troubz, kterou máme rozehřátou na 200 stupňů a pečeme cca 20-30 minut.Během pečení musí vzniknout tvrdá krusta.
Po upečení rozlámeme krustu a sůl odstraníme, uvnitř nám zůstane krásně šťavnatá ryba, nádherně provoněná solí a rozmarýnem.
Jako přílohu si můžeme uvařit malé brambůrky ve slupce.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.