Máme tady měsíc březen, což je oficiálně první jarní měsíc. Jaro je obdobím, kdy se příroda probouzí k životu a my s ní. A co lépe odráží tuto svěžest po dlouhé zimě než lehký a chutný jarní pokrm? Tagliatelle, ty široké nudle plné chuti, jsou jako stvořené právě pro takový recept, který vás nasytí, ale nezatíží. Rychlá příprava je žádaný bonus navíc.
(fotografie: Freepik)
Pro 2 osoby potřebujeme :
- těstoviny tagliatelle (široké nudle)
- 1 nožička Dunajské klobásy (nebo jakou máte rádi - možno nahradit také uzeným masem)
- 2 bílé papriky
- 200 g sýra cottage
- 1 dcl mléka
- 5 cherry rajčátek
- lžička olivového oleje
- sůl
- pepř
Těstoviny tagliatelle uvařte dle návodu na obalu, tak aby byly "al dente" (na zkus), vaří se obvykle kolem šesti minut.
Na teflonové pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém osmahněte po dobu osmi minut na kolečka nakrájenou klobásu, přidejte nakrájenou papriku, asi 5 minut poduste a zalijte mlékem. Duste dalších 5 minut, osolte, opepřete a přidejte na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka a sýr cottage. Prohřejte a sejměte z ohně.
Tagliatelle naservírujte na talíř a podávejte přelité výše připravenou jarní omáčkou. Můžeme také dozdobit něčím zeleným či ještě navíc posypat sýrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.