Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Smažené jarní závitky. Lehký a osvěžující pokrm, který je oblíbený po celém světě

Smažené jarní závitky. Lehký a osvěžující pokrm, který je oblíbený po celém světě

27.2.2024 - AndreaP.

Jarní závitky jsou lehkým a osvěžujícím pokrmem, který je oblíbený po celém světě.  Nespornou výhodou tohoto pokrmu je to, že je velmi rychle připraven.  Jedná se o smažené rolky z rýžového papíru naplněné směsí zeleniny, masa, hub, nudlí, aromatických bylinek a dalších ingrediencí. Poslouží nám jako předkrm nebo jako hlavní jídlo.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme :

  • 8 plátků rýžového papíru
  • 2-3 mrkve
  • 1 menší cuketa
  • 3 jarní cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • sójová omáčka
  • sůl
  • pepř
  • uzené maso (cca 100 g)
  • čerstvé bylinky dle chuti

 

Nejprve si vytáhneme plátky kulatého rýžového papíru (v dnešní době už lehce k sehnání), namočíme je do vlažné vody zhruba na 5-10 sekund  - musí změknout, aby se s nimi dalo pracovat. Poté je vyndáme z vody ven.

Mrkev, cuketu a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné dlouhé nudličky, uzené maso pak nakrájíme nadrobno. Nakrájené uzené maso poté osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji, pak přidáme připravenou zeleninu, kterou ale jen velmi zlehka orestujeme, musí zůstat křupavá. Na konci dáme sójovou omáčku, sůl, pepř, rozetřený česnek a nasekané bylinky. Tahleta část přípravy je ta nejvíce variabilní, jelikož si do závitků můžete dát prakticky cokoliv, takže nebojte se experimentovat.

Tuto připravenou směs poté naneseme na změklé rýžové papíry, zatočíme do tvaru závitku tak, aby nám směs nevypadávala a v rozpáleném oleji smažíme dozlatova.

Podáváme s pikantní omáčkou.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz