Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Krémové žampiónové rizoto za pouhých 30 minut. Jak si jej připravit?

Krémové žampiónové rizoto za pouhých 30 minut. Jak si jej připravit?

24.2.2024 - AndreaP.

Žampiónové rizoto je lahodný a krémový pokrm, ideální večeře pro chladné dny, nebo když chcete něco rychlého a snadného.  Žampióny dodávají rizotu jemnou a výraznou chuť, která se skvěle doplňuje s čedarem a bylinkami. Žampiónové rizoto můžete podávat samotné, nebo jako přílohu k masu nebo zelenině.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 150 g másla
  • 20 g cibule
  • 50 g slaniny
  • 250 g rýže
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 300 g očištěných žampionů
  • 3/4 l masového vývaru
  • 100 g strouhaného čedaru
  • sůl
  • mletý pepř

 

V rendlíku zahřejeme máslo, vložíme drobně nakrájenou slaninu a cibuli a krátce osmahneme. Přidáme přebranou a dobře vypranou rýži a mícháme na mírném ohni tak dlouho, dokud se rýže řádně neobalí tukem. Pak přidáme sekanou petrželku, na plátky nakrájené žampiony, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme za častého promíchání do měkka.

Rizoto podáváme horké, sypané strouhaným čedarem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz