Žampiónové rizoto je lahodný a krémový pokrm, ideální večeře pro chladné dny, nebo když chcete něco rychlého a snadného. Žampióny dodávají rizotu jemnou a výraznou chuť, která se skvěle doplňuje s čedarem a bylinkami. Žampiónové rizoto můžete podávat samotné, nebo jako přílohu k masu nebo zelenině.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 150 g másla
- 20 g cibule
- 50 g slaniny
- 250 g rýže
- 1 lžíce sekané petrželky
- 300 g očištěných žampionů
- 3/4 l masového vývaru
- 100 g strouhaného čedaru
- sůl
- mletý pepř
V rendlíku zahřejeme máslo, vložíme drobně nakrájenou slaninu a cibuli a krátce osmahneme. Přidáme přebranou a dobře vypranou rýži a mícháme na mírném ohni tak dlouho, dokud se rýže řádně neobalí tukem. Pak přidáme sekanou petrželku, na plátky nakrájené žampiony, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme za častého promíchání do měkka.
Rizoto podáváme horké, sypané strouhaným čedarem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.