Zapečená kuřecí stehna v tatarce jsou vynikající pokrm, který potěší celou rodinu. Kuřecí maso je šťavnaté a křupavé, tatarská omáčka dodává pikantní a osvěžující chuť. Recept je jednoduchý a rychlý, stačí jen pár surovin a trouba. Podávejte s vaší oblíbenou přílohou, například bramborovou kaší, rýží nebo jen se zeleninovým salátem.
A tady je návod, jak na to:
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme
- kuřecí stehna dle počtu osob
- 2 velké cibule
- 1 skleničku tatarské omáčky (375 ml)
- cca 100 g strouhaného sýra
- sůl
Cibuli očistíme, pokrájíme na tenké proužky a rozprostřeme na dno pekáčku (cibulí rozhodně nemusíme šetřit). Na cibuli poklademe kuřecí stehna a velmi lehce osolíme. Celé zalijeme tatarskou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
Nepodléváme ani nedáváme žádný tuk, hodně tuku se vypeče samo. Pečeme zakryté při cca 180 až 200°C (podle typu trouby) do růžova.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.