Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Mletý vepřový řízek s hermelínem. Holanďan, kterému nikdo neodolá!

Mletý vepřový řízek s hermelínem. Holanďan, kterému nikdo neodolá!

22.1.2024 - AndreaP.

Štavnatým řízkem s hermelínem asi pohrdne jen málokdo.  Holandský řízek totiž není jen klasická placka v trojobalu, ale nadýchaná kombinace mletého masa s nastrouhaným sýrem, kdy každé sousto se doslova rozplývá na jazyku. Tak si pojďme ukázat, jak si ho jednoduchým způsobem připravit.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme :

  • 500 g vepřového bůčku
  • 2 hermelíny
  • 1 vejce
  • 1 sklenička mléka
  • cibule
  • pepř
  • sůl
  • špetka muškátového květu
  • mletý kmín

 

Vepřový bok umeleme, přidáme horké mléko, špetku soli, dobře promícháme a dáme do druhého dne vychladit do ledničky.

Druhý den přidáme ke směsi umletý hermelín s cibulkou, celé vejce, koření a vše spojíme hrstkou hladké mouky v těsto.

Z něho tvoříme oválné řízky, které obalíme ve vajíčku a strouhance a smažíme na oleji.

Podáváme s bramborem a okurkovým salátem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz