Kyjevské fazole jsou vegetariánskou obdobou populárního kuřete Kiev (plněná smažená kuřecí prsíčka). Fazolové bochánky jsou v tomto případě plněné česnekovým máslem, obalené a klasicky usmažené. Celý recept je zcela bez masa, plný luštěnin, které jsou pro náš organismus velmi potřebné.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Nejprve si společně připravíme jednoduché česnekové máslo, které musíme dát ztuhnout do lednice.
Česnekové máslo:
- 100 g másla
- 3 rozetřené stroužky česneku
- 1 lžíce sekané petrželky
Dejte máslo, česnek a petrželku do mísy a měchačkou utřete. Česnekové máslo dejte na list pečícího papíru, vytvarujte do doutníkového tvaru a stočte do papíru. Do upotřebení nechte schladit v lednici.
(fotografie: Freepik)
A nyní přejdeme k samotné přípravě fazolí.
Fazolové bochánky:
- 675 g červených fazolí v konzervě
- 150 g bílé strouhanky
- 25 g másla
- 1 nadrobno nasekaný pórek
- 1 nadrobno nasekaný řapík celeru
- 1 lžíce sekané petrželky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- olej
Mačkadlem na brambory rozmačkejte v míse červené fazole a vmíchejte do nich 75 g strouhanky, až se dokonale promísí.
Rozpusťte máslo v pánvi. Přidejte pórek a celer a smažte na mírném ohni za stálého míchání asi 3-4 minuty. Přidejte na pánev fazolovou směs a petrželku, dochuťte solí a pepřem, důkladně promíchejte.
Sejměte pánev z ohně a odložte stranou, aby schladla. Poté rozdělte fazolovou směs na 4 stejné porce a vytvarujte z nich šišky.
Nyní přichází na řadu česnekové máslo, které rozkrojte na 4 díly a vložte je doprostřed každého fazolového bochánku. Rukama zformujte fazolovou směs kolem česnekového másla tak, aby bylo dokonale obaleno.
Obalte každý fazolový bochánek v rozšlehaném vejci a vyválejte ve zbylé strouhance. Zahřejte na pánvi trochu oleje a smažte bochánky vždy 7-10 minut.
Ihned podávejte.
Vaše názory
To vypadá skvěle! Určitě to musím vyzkoušet. Díky za recept! www.mariongraveldriveways.com
Good sharing, join papa's games to play many interesting and useful games.
https://papasgamesfree.github.io
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.