Nesmírně jednoduchý recept, který ale může posloužit více způsoby. Hlavní prim zde bude hrát červené zelí. V základu je to jednoduchý salát, který nás zaujme nejen krásnou barvou, ale také osvěžující chutí. O přínosu pro zdraví, které zelí obsahuje, se asi ani nemusíme zmiňovat. Vhodný je v tomto případě je jako příloha k masům. Po jednoduchém přidání majonézyse nám pak rázem změní ve vynikající doplněk k pečivu či například i na namazání na plátky veky.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 500 g červeného zelí
- 1 paprika
- 1 jablko
- 1 kyselejší hruška
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- ocet podle chuti
- 100 g majonézy
Zelí nakrouháme a ve vodě lehce podusíme, nezahušťujeme, nadbytečnou vodu případně zcedíme. Podušené a vychlazené zelí poté dáme do mísy a doplníme na nudličky nakrájenou paprikou bez semen, oloupaným a nahrubo nastrouhaným jablkem, hruškou a oloupanou nadrobno nakrájenou cibulí.
Vše promícháme a dochutíme solí, pepřem, octem a teprve potom vmícháme majonézu. Necháme odležet.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.