Na první pohled dvě naprosto různorodé věci, a sice kuřecí maso, které je chuťově značně nevýrazné a na straně druhé pak tvarůžky, které jsou naopak výraznou chutí a zejména vůní doslova nabité. Tato chutná a nápaditá kombinace spojuje pak lehkost kuřecího masa s intenzivní chutí náplně. A přesně toto je níže uvedený recept, který je velmi snadný na přípravu a zvládne ho i začátečník v kuchyni.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 4 porce kuřecích prsou
- 100 g tvarůžků
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- olej
- černé pivo
Kuřecí maso řádně omyjeme a do jednotlivých kousků nařízneme kapsu. Tuto naplníme nadrobno pokrájenými tvarůžky.
Porce spíchneme jehlou nebo párátky, mírně osolíme, opepříme a opečeme je na rozpáleném oleji ze všech stran.
Potom je mírně podlijeme pivem, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Pokud je ještě třeba, podléváme už jen vodou či vývarem, pivo patří pouze na začátek přípravy.
Podáváme s dušenou rýží či s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.