Při stolování, kdy servírujeme smaženého králíka, se necháte unést do atmosféry přepychových hostin a rodinných večírků. Každý kousek králíčího masa nese s sebou historii, tradici a vášeň k dobrému jídlu. Smažený králík je nejen lahodným pokrmem, ale také příležitostí pro sdílení radosti z kulinářského umění s těmi, které máte rádi.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 100 g hladké mouky
- 4 lžíce oleje
- 5 lžic vody
- vykostěné maso ze stehen a hřbetu králíka
- sůl
- šťáva z poloviny citronu
- sníh z jednoho bílku
- olej
- citron na ozdobu
Z mouky, 3 lžic oleje, 5 lžic vody a špetky soli uděláme tekuté těstíčko, které necháme asi 2 hodiny odpočinout.
Mezitím nakrájíme maso z králíka na tenké plátky, které posolíme, potřeme marinádou ze šťávy z 1/2 citronu a 1 lžíce oleje a takto upravené maso necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.
Před smažením přimícháme do připraveného těstíčka sníh z 1 bílku.
Plátky králíka v něm namáčíme a smažíme na oleji do zlatova. Porce obložíme dílky citronu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.