Obložené chlebíčky, které patří k typicky české specialitě, jsou výbornou volbou pro rychlé občerstvení nebo pohoštění při různých příležitostech, kdy v tomto období hraje největší prim blížící se Silvestr. Jak si doma snadno připravit veku dle receptu našich babiček jsme si již ukázali. Dnes se zaměříme na to, co s vekou dále, respektive přinášíme některé tradiční i netradiční nápady na obložení. Nebojte se a kombinujte různé ingredience podle své chuti a kreativity. Klíčové je použít čerstvé suroviny a experimentovat s různými chutěmi a barvami.
(fotografie: Pixabay)
Šunka se sýrem a zeleninou:
- Plátky šunky, plátky sýru (např.Eidamu), rajčatové plátky, listy ledového salátu
- Přeliv: Majonéza s trochou hořčice, soli a pepře.
Tuňáková:
- Tuňák smíchaný s majonézou, na plátky nakrájená vajíčka, čerstvé kousky zeleného salátu
- Petrželka na ozdobu
Lososové růže:
- Plátky uzeného lososa, kysaná smetana, najemno nasekaná pažitka
- Ozdoba: Křupavý čerstvý kopr nebo citronová kůra
Avokádový krém s kozím sýrem:
- Avokádo rozmixované s kozím sýrem, plátky cherry rajčat, olivový olej
- Dochucení: Pepř a balsamikový sirup.
Vegetariánské:
- Plátky mozzarelly, cherry rajčata, plátek avokáda, lístky bazalky
- Dochucení: Olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř.
Kuřecí sýrový sendvič:
- Kuřecí maso na plátky, plátek ementálu, salátový mix
Elegantní krevetová fantazie:
- Krevety, avokádo, plátky mangoldu nebo špenátu
- Dressing: Kombinace citrónové šťávy, olivového oleje, soli a pepře.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.