Různých tradic o vánočních svátcích je hodně a jednou z takových je i rybí polévka na svátečním stole. Jaká byla v době našich předků? Tato jednoduchá rybí polévka je i jakousi poklonou tradicím, je kulinářským pokladem spojujícím náš dnešní často hojně prostřený stůl s kořeny minulosti.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 200 g uvařeného hrachu
- 400 g okrajových porcí a kostí z ryby
- 1 mlíčí
- 1 jikry
- 100 g kořenové zeleniny
- ½ lžičky pepře
- sůl
- muškátový květ
- 2 housky
- 1 lžíce másla na osmažení
Z porcí ryb a zeleniny si uvaříme vývar.
Mlíčí a jikry opereme pod tekoucí vodou, nakrájíme a dáme do proceděného vývaru.
Přidáme rozmačkaný a předem uvařený hrách, maso z vývaru, pepř, sůl, muškát a celé společně povaříme. Přidáme i drobně nakrájenou zeleninu z vývaru.
Dochutíme a podáváme s houskou nakrájenou na kostičky a usmaženou na másle.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.