Udělat si občas bezmasý den je jistě velmi prospěšné. Jak všichni víme, jeho nadměrná konzumace není zrovna nejzdravější, a také naší peněžence se při vynechání masa značně uleví. A tak si prostě dnes společně připravíme čočkové kari, které zcela jistě rádi zařadíte do svého jídelníčku, jelikož je prostě výborné. A luštěniny, jak již víme z minulých článků, jsou velice zdravé a pro tělo potřebné.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 300 g červené čočky
- 2,5 cm zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 90 ml kokosového mléka
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžíce citronové šťávy
- sůl
- 30 g másla
- 4 lžičky hořčičných semínek
Čočku vložíme do cca 1 litru vody a vaříme do poloměkka (pozor na čas, červená čočka je velmi rychle uvařená). V polovině času varu přidáme nadrobno nasekaný zázvor, rozdrcený česnek, veškeré koření, kokosové mléko a šťávu z citrónu a osolíme. Pokračuje ve varu, a to do doby, než je čočka úplně měkká a voda z pokrmu téměř vyvařená.
Na talíři pak kari ozdobíme hořčičným máslem, které připravíme tak, že na pánvi rozpustíme máslo a vsypeme do něj hořčičná semena. Mícháme, dokud směs nezačne prskat, poté stáhneme z plotny.
Příloha - rýže, chléb.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.