Venkovní teploty překročily hranici tropů, a to je ten správný okamžik pro přípravu zmrzliny. A takové domácí se prostě vůbec nic nevyrovná. Nejen, že si jí připravíme doslova za pár korun, ale také bez chemických přísad, dle své chuti a podle zvoleného ovoce bude pokaždé jiná. Navíc díky použitému kefíru i ve zdravější verzi, a to se prostě vyplatí. Tak pojďme na to.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- ovoce dle chuti (nejlépe mražené) – jahody, borůvky, maliny, ostružiny
- 1 kefírové mléko
- cukr nebo med na dochucení - při sladkém ovoci není potřeba
Připravíme si hlubokou nádobu, do které nasypeme ovoce dle vlastní chuti a zalijeme ho kefírovým mlékem. Suroviny rozmixujeme do hladka, a poté ochutnáme. Podle chuti můžeme dosladit cukrem nebo zdravější variantou je pak med. Dáme zamrazit. V průběhu mrazení můžeme ještě jednou promixovat, abychom odstranili zmrzlé krystalky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.