Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Letní rozkoš na talíři? Neodolatelné jahodové knedlíky plné chuti

Letní rozkoš na talíři? Neodolatelné jahodové knedlíky plné chuti

4.7.2023 - AndreaP.

Začátek léta, respektive červen a začátek července, patří k jahodám. Jahody jsou lákavé už samy o sobě. Krásně voní, skvěle vypadají a správně zralé ještě lépe chutnají. Když k tomu připočtete jejich astronomický obsah vitamínu C a naopak velmi nízký obsah kalorií, zcela jistě podlehnete jejich kouzlu. Jahodová párty může začít, přičemž co jiného si představit, než nefalšované jahodové knedlíky.


(fotografie: Pixabay)

 

 

Jahodové knedlíky /4 porce, příprava 55 minut/

  • 300 g čerstvých jahod
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g tvrdého tvarohu
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 60 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 20 g hladké mouky na vál
  • sůl

Z uvedeného množství připravíte asi 16 malých knedlíků.

Měkký tvaroh smícháme s hrubou moukou, vejcem, špetkou soli a vypracujeme těsto. Rozdělíme jej na 2 díly a na pracovní desce posypané moukou vyválíme na plátky o tloušťce 3-4 mm. Vykrajujeme kolečka o průměru 9-10 cm, použít můžete třeba větší hrneček. Do každého vložíme jahodu, dobře uzavřeme a zabalíme.

Knedlíky vhodíme do vroucí mírně osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Občas je nadzdvihneme, aby se nepřichytily ke dnu.

Uvařené knedlíky vyjmeme a lehce je roztrhneme. Knedlíky omastíme rozpuštěným máslem, posypeme tvrdým tvarohem a pocukrujeme. Ihned podáváme.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz