Tato lahodná pochoutka je synonymem pro lehkost, nadýchanost a dokonalou sladkou harmonii. Piškotová roláda je totiž oblíbeným dezertem po celém světě a představuje mistrovský kousek, který si můžete připravit i doma. V našem receptu vám ukážeme jak velmi snadno vytvoříte ten nejjemnější piškotový korpus a následně ho naplnite náplní podle vašeho výběru. Od tradičních příchutí s ovocem a šlehačkou až po kreativní kombinace s čokoládou nebo ořechy - možnosti jsou nekonečné. Připravte se na oslnivý zážitek pro chuťové buňky a vydejte se s námi na sladkou cestu do říše piškotových snů. Připraveni? Pusťte se do toho a překvapte své blízké i sami sebe jedinečnou jemností piškotové rolády, která vás nadchne na první kousnutí.
Na těsto potřebujeme :
- 5 vajec
- 5 lžic cukru krupice
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
(fotografie Pixabay)
Rozdělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme pevný sníh. Do tohoto ušlehaného sněhu z bílků opatrně zašleháme žloutky, cukr a mouku s práškem do pečiva.
Těsto vlijeme v tenké vrstvě na pečící papír a v předehřáté troubě poměrně zprudka upečeme.
Ještě horké ihned srolujeme a necháme vychladnout.
Vychladlou roládu rozrolujeme a naplníme. Plnit se dá čímkoliv, jako tip uvádíme klasickou ušlehanou šlehačku, pařížskou šlehačku, marmeládu, nutelu, jakékoliv ovoce, různé krémy.
Naplněné srolujeme a necháme vychladit. Před podáváním lehce pocukrujeme, můžeme rovněž pocákat například čokoládovou polevou.
(fotografie Pixabay)
Tip: část mouky můžeme nahradit kakaem, vznikne nám tak tmavé kakaové těsto jako základ. Stejně tak můžeme vyměnit za ořechy - máme ořechový základ, kokos - kokosový.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.