Špenát je oblíbená nízkokalorická zelenina, která je bohatá na vitaminy skupiny B a vitamin C. Má také vysoký obsah beta-karotenu. Tato zelená listová zelenina také dodává lidskému organismu řadu minerálů, jako je zejména draslík, vápník, hořčík a železo. A my si dneska zahrajeme na Pepka námořníka, který měl rád špenát, jelikož znal jeho prospěšnost pro zdraví. Ukážeme si recept, který je jednoduchý a jistě potěší.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 500 g těstovin nebo rýžových nudlí
- 1 balení mraženého listového špenátu (ne nasekaného)
- 1/2 kelímku smetany ke šlehání
- hrst nesolených arašídů
- 50 g Nivy
- olivový olej
- sůl
- bílý pepř
Špenát rozmrazte, arašídy nakrájete na kousky. Těstoviny uvařte zvlášť dle návodu na obalu. V menším hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a osmahněte na něm nakrájené arašídy do hněda.
Přidejte špenát, případně trošku vody, přikryjte poklicí a nechte dusit asi 15 minut. Poté přilijte smetanu a nechejte chvíli podusit, přidejte na kousky nakrájený sýr Niva, nechejte jej rozpustit v omáčce. Osolte, opepřete a případně okořeňte kořením Adžika, pokud máte.
Doprostřed talíře dejte hromádku těstovin, obložte je špenátovou omáčkou a podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.