Máme tady neděli, což je den, kdy se prý odpočívá. Jenže hladové rodině je většinou celkem fuk, co je za den, a obligátní otázka v tuto časovou dobu zní "co bude dnes k obědu?" Nebojte, pokud nemáte ještě pro dnešní oběd tip, nenecháme vás v tom. Přinášíme recept celkem rychlý, snadný na přípravu a hlavně opravdu velmi chutný.
Fettuccine, na který narazíme v tomto receptu, je typ těstovin oblíbený v římské kuchyni. Jedná se o široké nudle připravované z vajec a mouky (obvykle jednoho vejce na 100 g mouky), které jsou širší, ale jinak podobné typu těstovin tagliatelle.
A my si k těmto těstovinám dnes připravíme skvělé vepřové medailonky, a to vše bude korunováno jemnou bazalkovo smetanovou omáčkou. Pečené rajčátka pak už jsou tou pověstnou třešinkou na dortu vynikajícího receptu.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 150 g vepřové panenky
- 100 g fettucine čerstvé
- 4 lístky čerstvé bazalky
- 2 dcl smetana na vaření
- 5 ks cherry rajčátek
- olivový olej, sůl, pepř
Panenku nakrájime na 3 medailonky a zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi. Pánev vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupnů spolu s cherry rajčátky. Čerstvé fettucine ponoříme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut.
Na druhou pánev nalijeme smetanu a přivedeme k varu ,osolíme,opepříme a přidáme na jemno nakrájenou čerstvou bazalku.Těstoviny po vyjmutí z vroucí vody přidáme do pánve s omáčkou promícháme, servirujeme spolu s medailonky a pečenými rajčátky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.