Doba je složitá, na většinu z nás dopadá jistá finanční krize, a proto je nutné šetřit, kde se jen dá. Jíst se musí, ale i při vaření a již samotném nakupování se dá spoustu peněz ušetřit. Velmi jsou pak oblíbené recepty za pár kaček. A toto je jeden z nich.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- středně velký celer
- sůl
- 2 lžíce sekané petrželky
- 2 vejce
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 hrnek vody
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Vločky uvaříme v osolené vodě na hustou kaši.
Hrubě nastrouhaný celer podlijeme a dusíme až do vysmahnutí šťávy.
Vychladlé vločky smícháme s celerem, přidáme žloutky, sekanou petrželku, osolíme a promícháme. Je-li hmota řídká, přisypeme strouhanku.
Tvoříme malé placičky, které obalíme v rozšlehaných bílcích, strouhance a na oleji usmažíme. Přebytečný tuk odsajeme papírovými ubrousky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.