Občas je dobré dát si oddech a připravit si bezmasý den. Těstoviny jsou pak velmi častou volbou k obědu či teplé večeři. Pokud hledáte inspiraci na takto lehké a zdravé jídlo, tak pro vás máme tip na těstoviny, při jejichž vaření jsme použili jako základ špenát zjemněný kysanou smetanou. Dobrou chuť!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1/2 hrnku mléka
- 1 kysaná smetana
- 1 balení listového špenátu
- 1 balení těstovin dle vlastního výběru
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 špetku mletého pepře
- 2 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění
- 2 lžíce oleje
- 1 špetku soli
- 150 g strouhaného sýru
Nejprve si na oleji zpěníme cibuli, kterou jsme nasekali na velmi jemné kousky. Přidáme rozmačkaný česnek, špenát, podlijeme troškou vody a necháme dusit do měkka. Jakmile máme špenát měkký, můžeme zahustit připravenou jíškou z mléka, smetany a kukuřičného škrobu.
Do takto hotového špenátu vmícháme uvařené těstoviny, dochutíme solí, případně pepřem.
Na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste nebo zaregistrujte)