Ač jsou teploty venku stále ještě docela nízké, přesto se Velikonoce kvapem blíží. K těmto svátkům se váže také spousta tradic, které si nikdo vzít nenechá. A jednou z nich je i velikonoční mazanec. Ten k Velikonocům patří stejně jako beránek. A jelikož trénink dělá mistra, přinášíme letos jeden z prvních receptů právě na již zmíněný mazanec, aby byl dostatek prostoru si ho vyzkoušet. Tento má navíc jednu nespornou výhodu, nepřipravujeme kvásek. A je úžasně jednoduchý.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 2 lžíce hrozinek
- 2 lžíce rumu
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- kůra z 1/2 citronu (nastrouhaná)
- 75 g másla (měkkého)
- 75 g cukru
- 1/2 vanilkového cukru
- 1 - 2 vejce
- 250 g měkkého tvarohu
- 40 g nasekaných mandlí
- plátky mandlí na ozdobu
- 1 vejce (na potření)
Smícháme sypké ingredience, přidáme rozinky, které jsme si předtím namočili v rumu, citron, změklé máslo, vejce bez bílků, tvaroh a mandle. Zpracujeme vláčné těsto a vytvarujeme mazanec, který potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 – 45 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.