Kuřecí maso je velmi oblíbené, pro začínajícího kuchaře může být ale občas zrádné, jelikož ho lze snadno vysušit, a také samotné dochucení bývá občas oříšek. Nikoliv však, když dané maso předem namarinujeme. A přesně toto uděláme v dnešním receptu. Tyto kuřecí nudličky se hodí vždy, když nemáme moc času, jelikož spěcháme a nebo se nám prostě jen nechce trávit hodiny v kuchyni.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujete :
- 400 g kuřecího masa
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce vína
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- šťáva z 1 citrónu
- 1 vejce
- 50 g čínského zelí a 2 rajčata na ozdobu
- 1 lžíce škrobu
- 1 lžička hladké mouky
- ocet
- sůl a pepř
Na nudličky nakrájené kuřecí maso mírně opepříme a smícháme s marinádou, kterou jsme připravili z citrónové šťávy, 1 lžičky vína, škrobu a mouky. Necháme 20 minut v chladu odležet.
Na rozpálený olej vložíme maso, dobře promícháme a asi 3 minuty prudce restujeme. Pak přidáme kečup, sójovou omáčku, dochutíme cukrem a octem a přisolíme. Ještě chvíli restujeme, pak přendáme na teplý talíř a zdobíme plátky rajčete a citrónu a jemnými nudličkami čínského zelí.
Prodáváme s hranolky nebo rýží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.