Omeleta jako taková se celkově řadí mezi rychlé a snadno dostupné jídlo. Jedná se o pokrm, jehož základem jsou rozšlehaná vejce, do kterých lze přidat různé přísady. Směs se poté rovnoměrně rozlevá na rozpálenou pánev a v průběhu smažení už se nemíchá. Smaží se až do doby, kdy je ztuhlá a dostane zlatou barvu. Po osmažení je možné omeletu také plnit různými náplněni (zeleninové, masové, houbové ...).
(fotografie: Pixabay)
A my si dneska spolu připravíme česnekovou omeletu s petrželkou.
Potřebujeme :
- 4 lžíce mléka
- 4 vejce
- 2 lžíce sekané petrželky
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- špetka drceného chilli (můžete vynechat)
- 2 plátky bílého toustového chleba
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce čerstvě strouhaného parmezánu
- sůl
- pepř
- ledový či jiný salát na ozdobu
Smíchejte mléko, vejce, nasekanou petrželku, česnek a chilli. Přidejte na kousky natrhaný toustový chléb, sůl, pepř a nechejte 5 minut odležet.
Na pánvi (nejlépe o průměru 20cm) zahřejte olej a vlijte polovinu směsi. Opečte 3 minuty, nebo dokud povrch omelety nezezlátne. Pak omeletu opatrně otočte a posypte parmezánem. Opečte dalších pár minut, dokud omeleta nezezlátne a sýr se rozpustí.
Podávejte s ledovým či s jiným salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.