Rolády patří neodmyslitelně do pokladnice naší české kuchyně. Tento recept je na roládu z hovězího masa plněnou žampiónovo vajíčkovou směsí.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- pláty hovězího masa dle počtu osob
- 1 cibule
- sůl
- mouka
- 2 lžíce oleje
- snítky petržele
Náplň:
- 1 cibule
- 1 plátek slaniny
- 6-8 žampionů
- 2 lžíce hořčice
- 1 červená paprika
- 1 okurka
- 1 párek
- 3 vejce
Pláty masa naklepeme, potřeme olejem, proložíme na kolečka nakrájenou cibulí a snítkami petržele. Svineme a necháme v chladnu odležet.
Mezitím připravíme náplň. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme na plátky nakrájené žampiony, podusíme, přilijeme rozšlehaná vejce, osolíme a usmažíme.
Připravené pláty potřeme hořčicí, na maso narovnáme žampionovou směs, posypeme na kostičky nakrájenou paprikou a okurkou a doprostřed náplně položíme párek. Maso svineme, převážeme pevně nití, zavinutou roládu osolíme, opepříme, poprášíme moukou, prudce opečeme v pekáči na rozpáleném tuku a za občasného podlévání vodou nebo vývarem upečeme.
Nitě odstraníme a rolády nakrájíme na plátky. Podáváme s rýží či bramborem
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.