V lednu se po vánočním období zase vše navrací do starých kolejí a vy opět často stojíte před otázkou, co o víkendu uvařit? Přes týden na nějaké vyvařování díky práci a povinnostem není mnoho času a teď si to chcete v té kuchyni přece jen vychutnat a předložit rodince něco výjimečného? Přinášíme vám tip, který zcela jistě zachutná!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 1,6 kg vepřového masa z pečínky nebo ramínka vykostěného a srolovaného
- 4 stroužky česneku
- 1 a 1/2 lžičky nadrobno nakrájených listů fenyklu nebo 1/2 lžičky sušeného fenyklu
- 4 hřebíčky
- sůl
- pepř
- 300 ml suchého bílého vína
- 300 ml vody
Po celém povrchu masa udělejte ostrým nožem zářezy a vytvořte malé kapsy. Česnek nakrájejte na plátky, vložte do sítka a propláchněte pod tekoucí studenou vodou, aby dostatečně zvlhly. Nakrájené listy fenyklu nasypte na talířek a obalte v nich plátky česneku. Do vytvořených kapes v mase vložte plátky česneku s hřebíčky. Povrch masa osolte a opepřete.
Maso vložte do ohnivzdorného pekáče, přilijte vodu a pečte v troubě předehřáté na 150 stupňů Celsia 2,5 až 2 a 3/4 hodiny, až je maso měkké, ale stále šťavnaté. Během pečení občas podlijte.
Maso můžete podávat teplé, v tom případě jej dejte na prkýnko a nakrájejte na plátky. Pokud jej budete podávat studené, nechte maso nejprve zcela vychladnout ve vypečené šťávě.
Jako obloha se výborně hodí teplé zelené fazolky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.