Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Lahůdkový králík na víně s cibulkou

Lahůdkový králík na víně s cibulkou

29.1.2025 - AndreaP.

Máte chuť na něco speciálního, co doma nepřipravujete zas až tak často? A co třeba králík?  Vyzkoušejte tento recept, kdy si králíka společně připravíme na víně, kdy se jedná o nesmírně jednoduchý recept, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Je to ideální pokrm na rodinné oslavy nebo slavnostní večeři.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 4 porce králíka

  • 2 lžíce másla

  • sůl

  • 1 cibule

  • 1/2 hrnku bílého vína

  • 2 lžíce kečupu

  • 1 lžíce hladké mouky

 

Porce králíka osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

V hluboké pánvi rozpustíme máslo a přidáme drobně nakrájenou cibuli. Smažíme cibuli do zlatova.

Na osmažené cibuli opečeme porce králíka ze všech stran, dokud nezískají hezkou hnědou kůrku.

Králíka podlijeme částí bílého vína a dusíme pod pokličkou. Během dušení porce obracíme a poléváme šťávou.

Když je králík téměř měkký, přilijeme zbytek bílého vína a přidáme kečup. Promícháme a necháme ještě chvíli podusit, dokud se chutě nepropojí.

Tipy a triky:

  • Pokud chcete pokrm obohatit o další výrazné chutě, můžete přidat i česnek nebo bylinky jako tymián či rozmarýn.

  • Podávejte s bramborami, rýží nebo čerstvým chlebem, abyste nasákli lahodnou omáčku.

 

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz