Většina z nás doma nejspíš tradičně na Vánoce peče po vzoru svých babiček tmavé medvědí tlapky (pracny) s kakaem a ořechy. My ale dnes přinášíme odlišný recept na téměř totožné cukroví. Zkuste změnu a dejte šanci i těmto světlým tlapkám s kokosem. Když je ještě horké obalíte v cukru, budou přímo božské.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 120 g másla
- 100 g cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 150 g kokosové moučky
- 250 g hladké mouky
- 15 vanilkových cukru na obalování
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme v těsto. To poté zpracujeme do válečku, který nakrájíme na stejně velké kousky. Tyto kousky následně vtlačíme do formiček vysypaných moukou a upečeme.
Po upečení do růžova vyklopíme a za tepla obalujeme ve vanilkovém cukru.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.