Jeden druh masa a dva druhy omáčky, tak by se dal charakterizovat dnešní recept. Díky kuřecímu masu je velmi rychlý, smetanová omáčka pohladí chuťové pohárky a naopak mangové čatní dodá pokrmu nečekaný říz. Kombinace chutí, která vás dostane.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 kuřecí prsa
- 1 svazek mrkve
- sůl
- pepř
- 500 g hrášku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mouky
- 2 lžíce másla
- 200 g smetany
- 1 svazek estragonu
- 1 zralé mango
- po 1 červené a zelené chilli papričce
Očistíme mrkve, omyjeme je a cca 7 minut vaříme v osolené vodě. Slijeme je a necháme okapat. Hrášek necháme povolit. Omyjeme a osušíme maso.
V pánvi rozpálíme olej a prsíčka na něm po obou stranách opečeme. Osolíme a opepříme je.
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou, rychle zamícháme a necháme povařit. Opereme estragon a lístky drobně posekáme. Nasypeme je do bešamelu. Omáčku dochutíme.
Oloupeme mango, rozpůlíme ho a vydlabeme jadérka. Očistíme chilli papričky a nadrobno je nasekáme. Přimícháme je do ovocné kaše.
Maso se zeleninou přelijeme smetanovou omáčkou. Zvlášť podáváme ostré mangové čatní.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.